Project weerts logistics park xx oosterhout DJI 0050
Project

Weerts Logistics Park XX Oosterhout

Het totale oppervlak van dit project is 75.000 m2 waarvan 67.000 m2 bestaat uit 4 units magazijnhallen en 30.000 m2 asfalt. Elke unit is naast logistieke bedrijfsruimte voorzien van een kantoor verdeeld over 3 bouwlagen.

Location

Oosterhout

Calendar (days)

September 2021

User group

Willy Naessens

Project weerts logistics park xx oosterhout DSC06050

Grondverbetering voor duurzaam bouwen

In dit project hebben we gewerkt met een cementgebonden fundering (CGF) in combinatie met het toepassen van grondverbetering onder de fundering. Het voordeel van deze grondverbetering onder de vloer is dat de betonvloer hierdoor minder dik hoeft te zijn, hetgeen weer bijdraagt aan duurzaam bouwen.

Mooi staaltje duurzaamheid van infra tot groen

Het project is conform de uitgangspunten van het BREEAM Excellent certificaat opgeleverd. Dit betekent dat het gebouw niet alleen is voorzien van een harmonieus design, maar tal van geïntegreerde bouwelementen die zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de duurzaamheidsprestaties.

Zo heeft Van den Heuvel Infra 4 stuks bijenhotels gerealiseerd met 1 m2 nestgelegenheid per hotel. Daarnaast zijn 3 takkenrils aangebracht: een plek met opstaande takken/paaltjes in de grond waartussen je dood hout stapelt of vlecht. Voor de vogels zijn ook nog 5 stuks nestkasten opgehangen. Voor de opvang van het dakwater zijn wadi’s met een capaciteit van maar liefst 3500 m3 gerealiseerd. Deze zijn voorzien van vertraagde afvoer naar de sloten.

Project weerts logistics park xx oosterhout DJI 0064
Project weerts logistics park xx oosterhout DJI 0058
Project weerts logistics park xx oosterhout DJI 0046

Ook zo’n mooi project laten realiseren?

Project weerts logistics park xx oosterhout DSC06057