Project vgp park borchwerf roosendaal DJI 0010
Project

VGP Park Borchwerf Roosendaal

In opdracht van Willy Naessens Nederland (welke de opdracht weer uitvoert voor vastgoedontwikkelaar VGP) heeft de combinatie Van den Heuvel Engelen Infra  / Van Lijssel het project Park Borchwerf te Roosendaal gerealiseerd.

Het nieuwe VGP-centrum is ruim 50.000 vierkante meter groot en bestaat uit 2 hallen op het terrein bij de Suikerunie, tegenover het Herstaco stadion. De eerste bouwactiviteiten begonnen in 2021 om het terrein geschikt te maken voor logistiek, productie en commerciële activiteiten. De totale oppervlakte van de projectlocatie is 87.000 vierkante meter met veel wegen en parkeerruimtes voor vrachtwagens en auto's naast het gebouw. De combinatie Van den Heuvel Engelen / Van Lijssel heeft in dit project alle infrastructurele werkzaamheden inclusief het ontwerp verzorgd.

Location

Roosendaal

Calendar (days)

September 2019 - hal 1 & Mei 2022 - hal 2

User group

Willy Naessens Nederland

Regenwater opvangen met infiltratiekratten

Toenemende, hevige regenval als gevolg van klimaatverandering verhoogt het risico van wateroverlast. Om 60 mm hemelwater-berging te garanderen, is gekozen voor 3.350 m3 inspecteerbare en reinigbare Q-Bic Plus units van Wavin. De combinatie Van den Heuvel Engelen / Van Lijssel heeft deze modulaire infiltratiekratten perfect weten aan te brengen in de ondergrond.

Project vgp park borchwerf roosendaal 1567841711
Project vgp park borchwerf roosendaal 1567842608

CO2 reductie door gesloten grondbalans

Een grondbalans is een rekensom, die erop is gericht om de hoeveelheid af te graven en te deponeren grond in evenwicht te houden. Het voordeel van een gesloten grondbalans is dat de grond niet hoeft te worden afgevoerd, wat de milieulasten en transportkosten sterk verlaagt. Doordat Van den Heuvel Engelen / Lijssel in de ontwerpfase dit rekensommetje goed heeft gemaakt, hebben we kunnen werken met een gesloten grondbalans en hiermee dus een flinke CO2-reductie gerealiseerd!

De kracht van partnerschip

Samen met Van Lijssel B.V. heeft Van den Heuvel Engelen krachtig en slagvaardig kunnen werken op dit mooie project. Door elkaar op te zoeken en gebruik te maken van elkaars sterke competenties zijn we slagvaardiger en daar plukt de klant de vruchten van. In een paar maanden is onder andere 40.000m3 grondwerk verricht, zijn 3.350m3 infiltratiekratten aangebracht en hebben we 40.000 ton cementgebonden fundering verwerkt. In de grote distributiehal is 57.000m2 geprofileerd en rond de hal zijn de verhardingen voor de parkeerplaatsen aangebracht. Na de afronding van Fase 1 hebben we in 2022 fase 2, een hal van 8.000 m2, opgeleverd.

Project vgp park borchwerf roosendaal 1567844365
Project vgp park borchwerf roosendaal DJI 0016
Project vgp park borchwerf roosendaal C0032

Ook zo’n mooi project laten realiseren?

Project vgp park borchwerf roosendaal C0009