Project venlo iii logistics centre 1607164106
Project

Venlo III Logistics Centre

In opdracht van GOLDBECK Nederland B.V., welke de opdracht weer uitvoert voor GOODMAN, heeft de combinatie Van Lijssel Transport BV / Van den Heuvel Engelen Infra alle infrawerkzaamheden voor een nieuw Logistiek Centrum te Venlo gerealiseerd.

Met het Venlo III Logistics Centre biedt Goodman klanten de mogelijkheid om toekomstbestendige logistieke ruimte te huren. Deze bedrijfshal wordt gekenmerkt door zijn eigentijds ontwerp en geavanceerde duurzaamheidskenmerken. De CO2-neutrale bedrijfsruimte is dan ook uitermate geschikt voor bedrijven die hun duurzaamheidsprestaties nauwgezet opvolgen. Units zijn beschikbaar vanaf 7.254 m². Een duurzaamheidsambitie waar Van den Heuvel Engelen graag aan heeft bijgedragen.

Location

Venlo

Calendar (days)

November 2020

User group

Goldbeck B.V.

Project venlo iii logistics centre 1607164200

Duurzaamheid, kwestie van evenwicht

Als familiebedrijf zijn we ons bewust van het lange termijn perspectief. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus ten aanzien van onze medewerkers, onze zakenpartners, het bedrijf en het milieu. We zijn dan ook trots op onze bijdrage aan de realisatie van deze bedrijfshal, die is voorzien van een BREEAM Very Good certificering en vooral wordt gekenmerkt door het eigentijds ontwerp en de geavanceerde duurzaamheidskenmerken. De CO2-neutrale bedrijfsruimte is dan ook uitermate geschikt voor bedrijven die hun duurzaamheidsambities nauwgezet opvolgen.

Bewuste bouwers werken prima samen

Met elkaar praten en de techniek verstaan, is de basis voor een goede samenwerking. Dat is ook de fundering van dit project waarbij we samen werkte met GOLDBECK en Van Lijssel Transport. GOLDBECK verzorgde het ontwerp en bouwde snel, economisch en betrouwbaar. Van den Heuvel Engelen Infra en Van Lijssel Transport namen alle infrastructurele werkzaamheden op zich.

Project venlo iii logistics centre 1607166596
Project venlo iii logistics centre 1607166597

Van grondverbetering tot erfverharding

De totale oppervlakte van het Venlo III Logistics Centre (warehouse, kantoor en mezzanine) bedraagt 25.525 m2. Het complex is een zero energy gebouw met zonnepanelen, laadpalen en slimme monitoring van het energieverbruik, voorzien van een BREEAM certificering. Het gebouw is gefundeerd op staal, waar Van den Heuvel Engelen Infra de grondverbetering heeft uitgevoerd ter plaatse van de funderingen en de kelders. Daarnaast is er een cementgebonden fundering toegepast als vervanger van ophoogmateriaal en funderingsmateriaal. Vanuit ons specialisme om projecten van A tot Z aan te pakken, hebben we hier ook de riolering op basis van infiltratiekratten aangelegd en alle erfverhardingen aangebracht.