Project uitbreiding avans hogeschool in den bosch IMG 8741
Project

Uitbreiding Avans Hogeschool in Den Bosch

De Avans Hogeschool in Den Bosch breidt flink uit. Tegelijk met deze uitbreiding worden 125 nieuwe 2-persoons studentenwoningen gerealiseerd. Het bijzondere aan dit project is dat het midden in de stad ligt op een terrein van 10.000m2 dat volledig onderkelderd is als parkeergarage voor auto’s en fietsen.

Location

Den Bosch

Calendar (days)

Najaar 2023

User group

Van Wijnen

Project uitbreiding avans hogeschool in den bosch IMG 8140

Heel veel grond verzetten in korte tijd

Van den Heuvel Engelen Infra heeft voor dit project in het najaar van 2023 het terrein 4 meter diep afgegraven. Hier kwam 40.000 m3 grond vrij dat we in samenwerking met Van Lijssel Transport verkocht hebben. Hier zijn dus ongeveer 800 vrachtwagens zand afgevoerd! De hele uitgraving van het terrein is door 1 rupskraan van Van den Heuvel Engelen Infra gedaan, ondersteund door 1 loader. Hiermee werd 1000 tot 1500 m3 grond per dag verzet.

Duurzaam bouwen door hergebruik van zand en straatwerk

Kenmerkend aan deze locatie is dat het van oorsprong een opgespoten terrein is, waardoor er ruim 3 meter schoon wit zand vrij kwam. De hele onderwijsboulevard in Den Bosch waar dit project gerealiseerd wordt, was vroeger weiland wat helemaal met zand is opgespoten.

Het hergebruik van dit zand past in het streven naar maximale duurzaamheid in dit project. Zo is het straatwerk dat op deze locatie lag, door ons opgeslagen en weer gebruikt voor de parkeerkelder.

Project uitbreiding avans hogeschool in den bosch IMG 8142
Project uitbreiding avans hogeschool in den bosch IMG 8146
Project uitbreiding avans hogeschool in den bosch IMG 8143

Ook zo’n mooi project laten realiseren?

Project uitbreiding avans hogeschool in den bosch IMG 8741

Bekijk andere projecten