Maak een afspraak
Menu

Project: Renovatie Drinkwater-Winputten Brabant Water Eindhoven

In opdracht van Heijmans Infra B.V., welke de opdracht weer uitvoert voor Brabant Water, is Van den Heuvel Engelen gestart met de aanleg van een 10kV stroom, - en dataverbinding tussen het Waterpompstation naar tientallen Drinkwater-Winputten te Eindhoven.  
Brabant Water is het drinkwaterbedrijf dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert.  Brabant Water levert drinkwater uit de beste bronnen, vanuit die optiek worden deze Drinkwater-Winputten in Eindhoven gerenoveerd. Naast de renovatiewerkzaamheden van de putten zelf wordt er meteen een nieuw stroom en dataverbinding aangelegd. Een project waar Van den Heuvel Engelen graag de handen voor uit de mouwen steekt! De werkzaamheden zijn in volle gang en zullen medio april gereed zijn van dit super gave project! 

 
Win-Win-Winputten!
Eindhoven
oktober 2020 Ė april 2021
Heijmans Infra B.V.
1. Principe Waterwinput
Een waterput waarin grondwater op een efficiŽnte manier wordt opgepompt om te dienen als drink- of proceswater wordt een waterwinput genoemd. De diepte waarop het water wordt gewonnen varieert van 80 meter tot 320 meter. Een waterwinput bestaat uit een filterbuis en een stijgbuis die is geplaatst in een boorgat. Het boorgat wordt na plaatsing van de filterbuis aangevuld met gereinigd grind (de omstorting). De omstorting zorgt voor de eerste filtering van het water, de filterbuis voor de tweede. Het water wordt opgepompt door een elektrische pomp die in de putkelder staat aan een pompleiding. De werkzaamheden bestaan oa. uit het aanleggen van een 10kV stroomverbinding voor de elektrische pompen.
2. Kabelwerkzaamheden
Er worden nieuwe putten geboord welke aangesloten moet worden op het bestaande ruwwaternet. Voor die putten worden er diverse kabels en leidingen aangelegd inclusief 10KV en een glasvezel verbinding. T.b.v. van de kabels moet een sleuf gegraven worden waar de ter beschikking gestelde kabels en mantelbuis aangebracht worden. De 10KV en mantelbuis voor de hoofd-glasvezel liggen op 1,1 meter dekking en LS/signaalkabels/mantelbuizen voor de neven-glasvezel liggen op 0,8 meter dekking. Naast de aanleg van de kabels en leidingen worden de oude kabels leidingen verwijderd. Ook dient er een aanboring op het ruwwaternet gemaakt te worden, dit ten behoeve van een drukmeting. Kortom een veelzijdig project wat precies past bij de kracht van Van den Heuvel Engelen!
3. Cultuurtechnisch herstel!
Nadat de sleuf is gegraven en de middenspanningskabels zijn aangebracht dient Van den Heuvel Engelen alle percelen weer cultuurtechnisch te herstellen. Zo worden graszoden voor start werkzaamheden apart opgeslagen, zodat deze later weer teruggebracht kunnen worden of we zaaien nieuw gras. Drainage opgezocht op particuliere terreinen en naderhand hersteld. Gedempte sloten in originele staat terug gebracht. Straatwerk en asfalt herstelt waar nodig! Kortom de perceeleigenaren en/of nutsbedrijven mogen natuurlijk geen last ondervinden van onze werkzaamheden en daarna zeker niet!
Copyright Ⓒ 2023 Van den Heuvel Engelen | Algemene voorwaarden