Project reconstructie beversestraat en bontsestraat te cuijk 1643448528
Project

Reconstructie Beversestraat en Bontsestraat

In januari 2022 hebben we De Beversestraat en de Bontsestraat in Cuijk onder handen genomen. Beide straten zijn opnieuw ingericht, voorzien van nieuw asfalt en een duidelijke scheiding tussen de rij- en fietsstrook.

Het wegdek was versleten en moest vervangen worden. Dat bood de gelegenheid om de wegen ook anders in te richten. De wegen zijn nu voorzien van een hemelwaterriool, nieuwe lichtmastenen het groen is opnieuw aangeplant. De herinrichting houdt onder andere in dat in beide straten fietssuggestiestroken van rood asfalt aan beide zijden zijn aangelegd.

Van den Heuvel Engelen heeft deze realisatie integraal samen met AVG aangepakt.

Location

Cuijk

Calendar (days)

Januari 2022

User group

AVG

Project reconstructie beversestraat en bontsestraat te cuijk 1643448528

Hemelwaterriool met infiltratiebuizen gaat verdroging tegen

De vervanging van het wegdek bood de gelegenheid om een hemelwaterriool met infiltratiebuizen aan te leggen. Hemelwater in de bodem laten infiltreren gaat verdroging tegen en is goedkoper omdat er minder schoon hemelwater naar de rioolzuivering wordt afgevoerd. Het aanpakken van dit soort projecten van grondwerk tot rioolaanleg is ons op het lijf geschreven.

Met het juiste materieel snel en effectief werken

Voor het ontgraven, leggen en aanvullen van het hoofdriool heb je het juiste materieel nodig. Voor dit soort werkzaamheden zetten wij onze rupsgraafmachine Liebherr 930 Semi Long Reach in. Deze kraan maakte zijn eerste draaiuren op dit project. De kraan is voorzien van een 360 graden camera, draaikantel-stuk en GPS. Kortom, van alle gemak voorzien.

Project reconstructie beversestraat en bontsestraat te cuijk 1643448467
Project reconstructie beversestraat en bontsestraat te cuijk 1643448468

Verkeersveiligheid is flink verbeterd

De verkeerssituatie waar de Bontsestraat overgaat in de Beversestraat is nu flink verbeterd. De opstelplaats van de halte voor de bus is verbreed, waardoor de bus niet meer gedeeltelijk op de rijbaan staat. Verder is een veilige voetgangersoversteekplaats aangelegd waardoor voetgangers nu op een overzichtelijk punt kunnen oversteken. Op de kruisingen Beversestraat/De Nieuwe Erven en de Bontsestraat/Korte Beijerd zijn drempels aangelegd en er is extra groen aangelegd. Van infra tot veiligheid. Daar dragen we vanuit Van den Heuvel Engelen Infra graag aan bij.