Maak een afspraak
Menu

Project: Ombouw 150kV Hoogspanning station Waalwijk TenneT

In opdracht van SPIE Energies, welke de opdracht weer uitvoert voor TenneT TSO, is Van den Heuvel Engelen Infra B.V. samen met Van Lijssel Transport B.V. gestart met de bouwplaats-inrichting en de grondwerkzaamheden te behoeve van de ombouw van het 150kV Hoogspanningsstation te Waalwijk.  
TenneT moet zijn hoogspanningsnet in hoog tempo uitbreiden; de vraag naar transport van elektriciteit neemt in deze energietransitie steeds verder toe. Door elektrificatie in het vervoer, van verwarming en in de industrie bijvoorbeeld. Maar ook door de opwek van stroom met windturbines en zonneparken. Naast uitbreiding van de stations gaat het ook om vervanging van onderdelen in de stations. De stations van 110kV en 150kV moeten in veel gevallen volledig vervangen worden. Ze zijn soms 50 jaar of langer in bedrijf en aan het eind van hun technische levensduur.
SPIE is dé expert op het gebied van ontwerp, realisatie, renovatie en onderhoud van hoogspanningsstations op elk gewenst spanningsniveau. SPIE beschikt over brede kennis en ervaring op het gebied van hoogspanningsinstallaties. Samen met Van den Heuvel Engelen Infra en Van Lijssel Transport heeft SPIE alle kennis in huis en zijn daarmee de perfecte partners!
Gave Inspanning voor de Hoogspanning!
Waalwijk
september 2020 - oktober 2021
SPIE Energies
1. Wat gaan we doen?
De opdracht voor SPIE is een 4-delige oplossing voor het verhogen van de bedrijfszekerheid en de uitbreiding van de capaciteit van het hoogspanningsstation Waalwijk. Welke globaal bestaat uit: een 150 kV verbinding inlussen, renovatie RenSec150, vervanging primaire componenten en de uitbreiding van het hoogspanningsstation. Van den Heuvel Engelen verzorgt samen met Van Lijssel Transport de complete bouwplaatsinrichting, brengt alle prefab betononderdelen aan en de grondwerkzaamheden voor SPIE op de locatie. Ook het aanbrengen van de definitieve rijwegen en looppaden behoren tot de scope. Veelzijdig en dat is precies onze kracht! Ook fijn is dat SPIE de opgebouwde relatie tijdens de werkzaamheden op hoogspanningsstation Tilburg een vervolg geeft, dat geeft vertrouwen in een duurzame relatie!
2. Prefab
Voordelen door gebruik te maken van prefab kabelgoten en poeren zijn dat er minder rekening gehouden hoeft te worden met de weersomstandigheden, de elementen zijn op de bouwplaats namelijk gemakkelijk en snel te plaatsen. De bouwtijd is korter met als gevolg een snellere bouwtijd. Iets wat op een hoogspanningsstation belangrijk is gezien de grote hoeveelheid werk! Daarnaast is het ergonomisch ook veel beter voor de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers!
3. Hoogtebegrenzer
Veilig werken staat bij Van den Heuvel Engelen bovenaan! Daarom hebben we ge´nvesteerd in hoogte-begrenzers op ons materieel, specifiek om op deze hoogspanningslocaties veilig te kunnen draaien met onze graafmachines. De hoogspanningsdraden van de schakeltuinen staan onder spanning en die willen we absoluut niet raken! De hoogtebegrenzer is eenvoudig in gebruik en kan schade aan de machine en omgeving voorkomen. Voor het berekenen van de hoogte wordt gebruik gemaakt van speciaal voor grondverzetmachines ontwikkelde hoekgevers. De hoekgevers worden willekeurig (op een veilige plek) op de verschillende mastdelen van de machine geplaatst. Inschakeling van de hoogtebegrenzing kan eenvoudig via het touchscreen display. De maximale werkhoogte kan door de machinist ingesteld worden en is samen met de actuele hoogte uit te lezen in het beginscherm. Het systeem berekend continu de actuele hoogte van het hoogste mastdeel. Bij het bereiken van de ingestelde maximale hoogte door een willekeurig mastdeel, worden de hoogte vergrotende bewegingen automatisch hydraulisch uitgeschakeld.
Copyright Ⓒ 2023 Van den Heuvel Engelen | Algemene voorwaarden