Project famalco fruitopslag breda DJI 0019
Project

Famalco Fruitopslag Breda

In opdracht van Willy Naessens, welke het project heeft aangenomen van Famalco, heeft Van den Heuvel Engelen Infra van september 2022 tot juli 2023 de infra en groen werkzaamheden verzorgd rondom de bouw van de nieuwe Fruitopslag voor Famalco in Breda. Die nieuwe hal beslaat een oppervlakte van 7550 m2 en het buitenterrein is 6.850 m2.

Location

Breda

Calendar (days)

Najaar 2022 + 10 maanden

User group

Willy Naessens

Project famalco fruitopslag breda IMG 5303

Op 'vol perron hoogte' bouwen: 1,2 meter boven maaiveld

In fase 1 hebben we het terrein volledig bouwrijp gemaakt. Bijzonder hierbij was het ‘op vol perron hoogte’ bouwen. Hiervoor hebben we de vloer 1,2 meter hoger dan het maaiveld gemaakt waarvoor we ruim 7.500 m3 zand hebben moeten aanvoeren. Het voordeel van deze bouwwijze is dat de vrachtwagens kunnen aandokken op maaiveldhoogte en dus niet in een laadkuil hoeven te rijden.

Kenmerkend voor dit project was de gewapende grondconstructie waarmee meteen een grondkerende geluidswand is gecreëerd. Deze wand is afgewerkt met een kokosmatten toplaag ten behoeve van de akoestische geluidswering.

Duurzaam bezig: van infra tot Breeam

Van den Heuvel Engelen Infra heeft ook dit project volledig aangepakt van infra tot groen. Aangezien dit distributiecentrum is gebouwd conform de Breeam richtlijnen hebben wij hier diverse specifieke zaken aangebracht die nodig zijn om aan de Breeam richtlijnen te voldoen, zoals het aanbrengen van bomen, gemengde hagen, vogelnesten, bijenkasten en een bamboe strook. Voor deze strook hebben we ook een wortelwerend scherm aangebracht om te voorkomen dat de bamboe zich verder dan het terrein zou verspreiden.

Ook hier hebben we het straatwerk en de riolering verzorgd waarbij gekozen is voor een volledige terreinafwatering door middel van een obas systeem voor het afwateren naar open water.

Project famalco fruitopslag breda DJI 0009
Project famalco fruitopslag breda IMG 5298
Project famalco fruitopslag breda IMG 0737

Ook zo’n mooi project laten realiseren?

Project famalco fruitopslag breda DJI 0016

Bekijk andere projecten