Project aanleg wko terreinleidingen hyde park hoofddorp DSC04723
Project

Aanleg WKO terreinleidingen Hyde Park Hoofddorp

In opdracht van Tjaden heeft Van den Heuvel Engelen Infra op het Hyde Park in Hoofddorp de aanleg van 2 x 500 meter WKO terreinleidingen verzorgd, inclusief een 150 meter HDD boring. Tjaden heeft de warme en koude bronnen geboord. Van den Heuvel Engelen Infra heeft vanaf de bron tot aan de gebouwen de terreinleidingen aangelegd.

Location

Hoofddorp

Calendar (days)

September - Oktober 2023

User group

Tjaden

Tjaden is een in Nederland, België en Frankrijk opererend bemalings- en boorbedrijf met meer dan een eeuw ervaring op het vlak van grondwater en bodemenergie oplossingen. Peter van den Berg vertelt meer over de samenwerking met Van den Heuvel Engelen Infra.

Lees de referentie

Project aanleg wko terreinleidingen hyde park hoofddorp DSC04723
Project aanleg wko terreinleidingen hyde park hoofddorp DSC04767

HDD boring onder de brug door

In het traject moesten de leidingen onder een brug door aangelegd worden waar niet gegraven kon worden. Hiervoor heeft Van den Heuvel Engelen Infra twee gestuurde horizontale boringen uitgevoerd door middel van Horizontal Directional Drilling (HDD). Er is geboord over een afstand van 150 meter voor twee buizen met diameters van 315 en 355 mm.

Van spiegellassen tot vertakkingen en eindafsluiters

Alle leidingen zijn door middel van spiegellassen aan elkaar gemaakt. Daarbij worden eerst de uiteinden van de buizen volledig glad geslepen. Vervolgens worden de uiteinden van beide buizen in de machine verhit tot het punt waarop ze plastisch-vloeibaar zijn. Door de contactvlakken tegen elkaar te drukken, versmelten beide delen met elkaar zonder toevoeging van een lasmiddel. Naast het aanleggen van de hoofdleidingen, heeft Van den Heuvel Engelen Infra ook alle appendages gerealiseerd, van gietijzeren aftakkingen tot verloopstukken en eindafsluiters.

Project aanleg wko terreinleidingen hyde park hoofddorp DSC04769
Project aanleg wko terreinleidingen hyde park hoofddorp DSC04752

Omgevingsmanagement inclusief een doordacht verkeersplan

Voor het Hyde Park project in Hoofddorp heeft Van den Heuvel Engelen Infra het omgevingsmanagement verzorgd inclusief een slim verkeersplan dat aan de gemeente ter goedkeuring is voorgelegd. Daaropvolgend zijn omleidingen ingesteld en hebben we de verkeersregelaars geregeld. Goed geregeld, al zeggen we het zelf.

Bekijk andere projecten