Project aanleg faunapassage buitenring parkstad limburg 1531560426
Project

Aanleg Faunapassage Buitenring Parkstad Limburg

Faunapassages zijn veilige doorgangen voor dieren! Van den Heuvel Engelen legt samen met Heijmans Infra B.V. Boortechnieken, welke de opdracht weer uitvoert voor BPL Wegen, een faunapassage aan 'onder' de snelweg A76 te Nuth.

In totaal worden op dit project zo’n 125 faunapassages aangebracht. Hierdoor kunnen dieren veilig en zonder obstakels over of onder de weg oversteken naar natuurgebieden aan de andere zijde van de weg. Zo’n faunapassage wordt afgestemd op de dieren die in die specifieke omgeving veel voorkomen en uiteraard op de ruimte die er is. Bij de Brunssummerheide is gestart met de aanleg van een 76 meter lange faunapassage.

Location

Nuth

Calendar (days)

Juli 2018

User group

Heijmans Infra B.V. Boortechnieken

Geen verkeershinder!

Heijmans Infra B.V. boorde (36m') onder de snelweg A76 door met een Gesloten Front Boormachine zonder het verkeer te hinderen. Van Den Heuvel Engelen assisteerde Heijmans Infra B.V. hiermee door de perskuip uit te graven, de buizen aan te geven en de bouwplaats in te richten.

Project aanleg faunapassage buitenring parkstad limburg 1531560701
Project aanleg faunapassage buitenring parkstad limburg 1531561585

De toegangsinritten voor de dieren!

Van den Heuvel Engelen legt aan beide zijde van de boring ongeveer 20m' buizen aan, welke als toegangsinritten dienen voor de faunapassage. Onderin worden nog putten geplaats om de aansluiting naar boven perfect te laten verlopen.

Zachte voetjes...

In de faunapassage wordt over de totale lengte van 76m' nog een laagje grond aangebracht zodat de dieren hun voetjes niet open halen aan de ruwe beton. Ook word de ingang voorzien van een mooie entree-put!

Project aanleg faunapassage buitenring parkstad limburg 1531560918