Maak een afspraak
Menu

Project: 150kV verbinding Dordrecht Merwedehaven - Alblasserdam

In opdracht van Heijmans Infra B.V., welke de opdracht weer uitvoert voor TenneT, is Van den Heuvel Engelen volop bezig aan het project 150kV verbinding Dordrecht Merwedehaven – Alblasserdam.
Er komt een nieuwe ondergrondse 150 kV-verbinding tussen hoogspanningsstations Alblasserdam en hoogspanningsstation Dordrecht Merwedehaven. Dit is nodig om de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnetwerk in de regio Alblasserwaard te vergroten. De nieuwe verbinding levert extra capaciteit en vermindert de kans op grootschalige stroomuitval in de regio. De nieuwe kabelverbinding is bijna 6 kilometer lang. https://youtu.be/IZ1Su2VYy68
 
Gave Inspanning voor de Hoogspanning!
Dordrecht - Alblasserdam
juli 2020
Heijmans Infra B.V.
1. Hoogte beperking!
Het totale kabeltracé is bijna 6km en word grotendeels geboord. In de stukken voor, na en tussen de HDD boringen worden de hoogspanningskabels middels open ontgraving aangelegd. Omdat de gehele nieuwe ondergrondse 150kV verbinding onder een bestaande bovengrondse hoogspanningslijn komt te liggen, worden alle grondwerkzaamheden met een hoogte beperking uitgevoerd. Ook hier is Van den Heuvel Engelen op ingericht met eigen materieel en de perfecte partner met dit soort specifieke eisen voor deze werkzaamheden!
2. Kabelwerkzaamheden!
Drie kabels (3500mm2ALU) maken samen één circuit 150kV. Elke kabel is ongeveer 1000meter lang en worden middels grote ‘kroonsteentjes’ aan elkaar verbonden. Deze kabels worden geleverd, door Prysmian Cables en Systems, op een grote haspel met een totaal gewicht van ongeveer 35ton. Heijmans Infra B.V heeft speciale elektrisch aangedreven haspelbokken om deze gigantische kabel af te rollen. Van den Heuvel Engelen faciliteert alle rand zaken om deze kabelwerkzaamheden voorspoedig te laten verlopen. Het maken van de opstellocaties voor de haspelbokken en begeleiding tijdens het intrekken van de kabel maken hier onderdeel vanuit!
3. Assisteren boorwerkzaamheden!
Niet alleen assisteren tijdens de boorwerkzaamheden op Rig-site, zoals boorstangen en betoniet bij rijden maar ook tijdens de intrekoperatie van de boring laat Van den Heuvel Engelen haar toegevoegde waarde gelden. De uitleg trace’s van de zes te maken HDD boringen (gem. 800m’) op het project lopen kris kras door de straten en sloten van Papendrecht en Dordrecht. Er worden telkens vier HDPE buizen van rond250 ingetrokken en deze buizen worden door Van den Heuvel Engelen veilig begeleid in soms uitdagende bochten naar het uitredepunt waar ze de grond ingaan!
Copyright Ⓒ 2023 Van den Heuvel Engelen | Algemene voorwaarden